Wednesday, 13 June 2012

Skandal Yayasan Anwar dengan Paul Wolfowitz

Lagi penipuan rakan Anwar iaitu Paul Wolfowitz mengenai WMD di Iraq. Nah, BBC UK buat dokumentari pasal skandal Wolfowitz, tu dia berapa ratusan juta USD Paul Wolfowitz balun dari kontrak Perang Iraq yang dia kelentong tu. Yang syok sekali, Paul Wolfowitz dengan pengaruh dia boleh selit Anwar Ibrahim USD 54 juta lagi tu ke dalam yayasan Anwar di US, steady Anwar. Ini duit rakyat US dan Iraq yang Paul Wolfowitz curi termasuklah darah insan tidak berdosa di Iraq termasuklah askar US sendiri yang bertempur sebab penipuan WMD diberikan kepada Anwar.


 Ni BBC UK punya dokumentari tau, UMNO tak beli lagi saham depa :P 


SAIC adalah syarikat yang ada kena mengena dengan Paul Wolfowitz telah balun 9,000 kontrak pertahanan kerajaan US masa perang Iraq dan 100 daripadanya bernilai dari 10 Juta USD!! Lu orang kirala sendiri, loaded betul Paul Wolfowitz, padanlah berbaloi berbohong pasal perang Iraq!! Anwar siap boleh selit USD 56 Juta + USD 36 Juta dari US Dept of State dan USD 1 Juta dari UK, wow!! Tapi kesian PAS masih kena pakai tin milo untuk kutip derma. Nampaknya yayasan Anwar dalam siasatan tujuan penubuhannya oleh kerajaan US selepas skandal Wolfowitz dan penipuan WMD bocor, itu pasal saya kata wanita CIA yang bocor itulah pompuan yang Anwar paling bengang sekali.

 
Mengenai penipuan WMD di Iraq,  jangan sekali-kali ingat wanita CIA yang bocor rahsia WMD ni sebagai WIRA, Sebenarnya dia pun 2x5 bersekongkol jugak, dia hanya bocor rahsia ni apabila CIA sendiri menikam dia dari belakang dan meletakkan keluarga dia dalam bahaya. Wanita ini memang tiada integrity kerana pada peringkat awal, apabila US bercadang untuk menyerang Iraq, beliau hanya berdiam diri walaupun laporan menyebut WMD tiada di Iraq dan beliau sendiri meminta suaminya menutup mulut dan menghentikan segala artikel pasal Iraq dan biarkan rakyat Iraq mati sebab ia hanyalah nasib tak baik mereka. Beliau membiarkan contact2 beliau sendiri yang telah membantu beliau dihapuskan dan buat tak tahu je. Beliau hanya bertindak apabila dia sendiri ditikam belakang oleh majikannya iaitu CIA dan orang atasan US.


Daripada kes mahkamah, turut dibuktikan juga wanita ni memang bersekongkol ngan Paul Wolfowitz jugak sebab dia pun tahu bahawa Iraq tiada WMD, dia pun tahu dokumen Saddam beli Uranium Yellowcake tu palsu, dia pun tahu tiub besi uranium tu penipuan. Dia terlibat dengan menyorok informasi2 ni daripada rakyat US dan dunia. Informasi ni hanya keluar apabila rakan2 CIA dan orang atasan US menikam dia dari belakang. Tikam belakang sesama CIA adalah perkara biasa bagi mereka.

Realitinya, wanita CIA tu pun bersekongkol gak ngan Wolfowitz, maklumlah dia pun neoconservative Yahudi yang nak musnahkan dunia Islam jugak. 

Kenapa penipuan WMD ni boleh bocor? Sebab pemberian harta kekayaan Iraq dan kontrak pertahanan tidak adil dan tikam belakang sesama orang yang terlibat merancang penipuan. Paul Wolfowitz iaitu arkiteknya MAKAN SORANG majoriti kontrak pertahanan iaitu berjumlah 9,000 kontrak Pentagon dan 100 daripadanya berjumlah lebih USD 1 billion! Agen dan Agensi2 luar yang terlibat bertungkus lumus menipu hanya terliur je tengok, termasuklah yang kena tikam belakang seperti Valerie Plame. So siapa tak bengang, kalau aku, aku pun bengang. Kalau Paul Wolfowitz ADIL dalam pemberian harta kekayaan dan tidak tikam belakang orang2 yang tolong dia, aku gerenti sampai hari ni kita tak akan tahu WMD ni tipu.
Agensi2 Eropah seperti UK dan Itali pun dah tahu dokumen Saddam beli Uranium dari Niger adalah palsu, sebab agensi Itali yang palsukan dokumen tersebut, dan akhirnya mereka mengaku sekarang, sebab apa? Mudah je sebab Wolfowitz makan sorang, kalau tak, diaorang pun senyap je.


Informant CIA iaitu codename Curve Ball, seorang pembangkang Iraq yang turut terlibat memalsukan dokumen WMD Iraq telah tampil kehadapan untuk mengaku selepas perjanjian untuk menjadikan dia antara orang penting dalam politik Iraq selepas Saddam, tidak ditunaikan, bantuan kewangan telah dibekukan dan kereta mewah Mercedesnya ditarik balik. Sekarang ni beliau tiada pekerjaan dan tinggal di Jerman, boss2 CIA dia dulu meninggalkannya dalam keadaan susah. 


Kesimpulannya, penipuan WMD ni boleh bocor oleh orang2 yang terlibat sama.  Pembelotan / tikam belakang sesama sendiri oleh perancang penipuan ni sama ada dengan menyorokkan informasi sebenar dan palsukan dokumen. Orang atasan seperti Wolfowitz tamak dan bolot harta kekayaan hasil penipuan perang Iraq tanpa menunaikan janji pada orang2yang terlibat sama. Kena ingat, bukan orang lain yang bocorkan, ianya adalah orang2 yang terlibat sama dalam penipuan tersebut. 


Saya bersyukur kepada Allah SWT kerana melaga-lagakan perancang penipuan Iraq ni sesama mereka, yang akhirnya orang2 yang terlibat sama menipu telah bocor rahsia penipuan mereka sendiri. Kalau tak sampai bila2 kita takkan dapat tahu, paling best nama Anwar pun boleh naik gak dalam skandal Wolfowitz hahaha …

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share this