Tuesday, 17 April 2012

Rahsia Kejayaan team PETRONASBangga rasa Team Petronas menang Grand Prix F1 kat China, first time ni, dah lama kita tunggu. Nak tahu apa salah satu rahsia kejayaan Petronas?? SEBAB ANWAR IBRAHIM BUKAN PENASIHAT PETRONAS

Berita buruk untuk PR, maklumlah depa kecoh kata Petronas labur kat F1 rugi duit rakyat hehehe. La ni seluruh dunia sudah kenal minyak Petronas hehehe …
Hasil dari kerja kuat Petronas terutamanya sudut pemasaran dari F1 telah berjaya memperkenalkan Petronas di mata dunia, hasilnya reserve minyak Petronas di luar negara adalah 2 kali ganda di Malaysia!!.Dan reserve itu dapat memenuhi permintaan bahan tenaga rakyat Malaysia yang makin menambah termasuk lembu2 PR. Hari ni Petronas adalah syarikat minyak ke 7 terbesar di dunia iaitu gelaran SEVEN SISTERS. Nak harap Anwar?? Mampuih! Minyak lintah je dia akan bawak balik hehe ..

Harga setiap tong minyak 70% di markup oleh speculator. Spekulator2 macam Soros untung yang spekulasi SUPPLY AND DEMAND. Syarikat minyak dapat ciput je, yang diorang dok untung banyak dari volume sales sebab peningkatan SUPPLY AND DEMAND. Nah dia bukti spekulator yang sebenarnya untung besar dari spekulasi70% harga minyak. 


 Lama dah kita rakyat Malaysia tunggu (kecuali penyokong Anwar), akhirnya dapat jugak 1 Grand Prix. Terima Kasih Rosberg, Shumacher, terima kasih seluruh team Petronas atas segala usaha. Terus lagi usaha, 5 tahun lagi kita pulun season pulak!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share this