Thursday, 17 November 2011

Bila DAP kata Tun Mahathir Rasis
Temubual Riz Khan bersama Tun Mahathir


DAP memanggil Tun M rasis tetapi Tun M menyatakan bangsa lain mampu menjadi PM. DAP telah menipu bangsa Cina dan semua bangsa di Malaysia. Ketuanan Melayu sebenarnya adalah propaganda PEMBANGKANG utk memburukkan usaha murni Artikel 153 iaitu merapatkan jurang ekonomi antara semua bangsa. Propaganda Pembangkang iaitu ketuanan melayu dan melabelkan bangsa lain sebagai 2nd class citizen hanya utk menaikkan kebencian bangsa lain terhadap bumiputra. Tetapi sebenarnya Artikel 153lah yang menjadi TUNJANG kepada kebangkitan ekonomi negara kita pada 1990 an!!

Realiti Ketuanan Melayu sebenarnya memang tidak wujud. Realiti ketuanan ialah siapa yang menguasai ekonomi. Contoh kalau kita pekerja dan sesungguhnya kita akan panggil majikan kita Tuan. Di Malaysia SIAPA yang sebenarnya menguasai ekonomi dan menjadi majikan terbesar negara ni? SO sekarang ketuanan siapa ni? DAP telah menggunakan isu ketuanan melayu utk menyorok siapa yang sebenarnya TUAN di negara kita!!. DAP sebenarnya tidak mahu usaha murni merapatkan jurang ekonomi antara semua bangsa ini berjaya.

Org mcm Lim Kit Sianglah yang mewujudkan suasana tidak mempercayai antara satu sama lain. Sekarang bangsa Cina berfikir, bahawa polisi BN hanyalah utk melayu dan menjadikan mereka sebagai 2nd Class Citizen. Dan di sebelah bangsa Melayu, mereka mulai tidak mempercayai kaum CIna kerana melalui perspektif mereka bahawa bangsa Cina ada niat tak baik terhadap mereka. Racism vs Racism. Sangat merbahaya.

Kalau yang berfikiran mcm Riidhuan Tee, Khoo Khay Kim, saya takde masalah, asalkan mereka faham kita, tidak membelakangi kita, tahu asal usul dan memenuhi aspirasi kita. Tapi kalau mcm Lim Kit Siang, Lim Guan Eng semua ni memang aku tolak, sebab mereka ni asingkan semua bangsa.

 Kena ingat Chinese are not dealing with Caucassians, u guys are dealing with Malays, they are far kindar than caucassians. Nothing is impossible. -  REFER LINK

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share this