Monday, 23 April 2012

BERSHIT Ditaja Spekulator Matawang???




Wooo, pergerakan Occupy Wall Street sekarang sedang tunjuk perasaan menentang kekejaman polis US, berita ni memang tak keluar Malaysiakini dan CNN ;

"Today, we take direct action against the NYPD. They have spied on us, they have assaulted us, they have kidnapped us from the streets without cause or charge. We, the 99% of people who will no longer be silent have chosen to make our voices heard."




Pergerakan Occupy Wallstreet ni turut mengganggu usaha Israel untuk melobi Amerika dalam majlis AIPAC untuk bomb Iran!! Syabas!! SAY NO TO ANWAR AND AMBIGA!!!! 




 
Benda ni dah di exposekan dah pun, sebab tu rakyat US mengamuk sekarang dengan OWS ni. Yang rakyat US bengang sangat dengan boss2 NDI, ICG, Open Society yang backing BERSIH kat Malaysia ni sebab pertama, dahlah cedok duit rakyat US, lepas tu dok lari tak bayar TAX lak sebab tubuhkan yayasan2 kononnya nak tolong orang. Lepas tu nak duit BAIL-OUT lak tu. Dah dapat BAIL-OUT berjumlah hampir USD 1 Trillion,  tapi tak mau lak tolong balik rakyat US dengan bukak peluang pekerjaan. Depa bawak lari duit BAIL-OUT tu keluar US, dok labur di luar negara US macam di China dan lain2 termasuklah fund tunjuk perasaan seluruh dunia untuk kaut keuntungan dari spekulasi. Itu pasal rakyat US mengamuk, itu pasal takkan keluar Malaysiakini.


Dari komunikasi saya dengan salah seorang dari mereka, yang jadi meletupnya rakyat US ni sampai jadi OWS ni adalah isu BAIL-OUT berjumlah hampir USD 1 Trillion, bukan sebab pemberian Bail Out. Yang tu mereka sokong, tapi tang cara pembelanjaan Bail out tu. Duit tu sepatutnya untuk tolong hidupkan balik ekonomi US dan membantu 46 Juta rakyat US yang hidup miskin tegar termasuklah yang tiada pekerjaan. Tapi korporat2 penyangak seperti Soros dan lain2 ni bawak lari keluar US, duit bail out dikatakan dilabur di luar negara US macam di China dan lain2 termasuklah fund untuk campur tangan urusan politik negara lain seperti funding tunjuk perasaan seluruh dunia. Sekarang ni OWS menggunakan strategi yang sama pekena balik korporat2 penyangak tu hahaha, senjata makan tuan.


Yang bocor info niat sebenar aktivis tunjuk perasaan di Mesir geng2 OWS ni jugak. Sampai kerajaan baru Mesir yang aktivis ni kononnya tolong jatuhkan Mubarak, telah menahan mereka pada Februari lepas. Aktivis2 ni disyaki menghasut rakyat mesir bertujuan untuk mengaut keuntungan besar dari spekulasi, dan mereka disyaki bekerja dengan satu syarikat pelaburan besar yang involve dalam FOREX. Tepuk dahi kerajaan baru Mesir. Baca sini.

 
Mereka sekarang ditentang oleh media2 utama dunia spt CNN dan lain2, mereka ditentang oleh spekulator2 berkuasa yang berselindung disebalik yayasan demokrasi yang mengatur himpunan BERSIH di Malaysia, dan mereka dalam keadaan sukar. Kita perlu menyokong mereka untuk kebaikan diri kita sendiri, sebab kos minyak ditentukan di New Tork Mercantile Exchange, jika turun di New York, turunlah seluruh dunia! 


Bukti ini menunjukkan Anwar Ibrahim telah menipu rakyat Malaysia mengenai senario harga minyak. Mengikut kajian terkini sebahagian dari harga minyak ditentukan oleh spekulator dan impaknya cukup tinggi sehingga 70% setiap gallon!! Rupanya kawan Anwar yang membantu mengatur himpunan BERSIH yang dok kebas! Bangsat! 


 
CNN, media antarabangsa dan yayasan2 demokrasi seperti NED, NDI, ICG termasuklah pemimpin2 utama yang membantu Anwar Ibrahim cuba menghalang pergerakkan Occupy Wall Street dengan menggelarkan mereka sebagai pemusnah dan anarchists, tetapi mereka tetap gagal. Pergerakan ini terus berkembang sebab media alternatif lain seperti RT sedang membocor penipuan mereka. Di Malaysia, media2 yang dibantu oleh yayasan2 seperti yang dinyatakan di atas adalah Malaysiakini, Malaysian Insider dll sedang cuba sedaya upaya menghalang berita ini daripada tersebar kepada rakyat Malaysia seperti mana mereka sebarkan temberang Mesir. Maklumlah funder2 mereka sedang ditentang di US sekarang ni. So kita apa lagi, just say no to Anwar la, kasi funder2 dia kelam kabut sikit.


Bila terkena je kat muka PR, berita jadi sampah hehehe. Lihatlah video ini, pergerakkan ni dah mula semenjak Oktober tahun lepas di US, tapi CNN dan semua geng2nya tak mahu siarkan, sebaliknya memanggil mereka anarchist. Dah merebak ke seluruh US dan Eropah dah. Malaysiakini pun tak mahu cover macam depa cover Mesir dulu, maklumlah dah bos2 dan funder PR sendiri dah terkena, maklumlah funder2 mereka dah curi duit rakyat US dan rakyat US mengamuk  …hahaha …




 
Pada awalnya saya tak ambil peduli pasal kempen ini, maklumlah ni isu rakyat US. Tapi rakan saya dari US memberitahu "ORANG YANG MENCURI DUIT RAKYAT US ADALAH ORANG YANG SAMA MENGHASUT RAKYAT ARAB MEMBERONTAK DAN KEMUDIAN MEREKA CURI DUIT ORG ARAB, ORANG2 INI ADALAH ORANG2 YANG SAMA DI BELAKANG YAYASAN US MEMBANTU PARTI PEMBANGKANG DI MALAYSIA. ORANG2 INILAH YANG SPEKULASIKAN HARGA MINYAK SETINGGI 70% YANG MENEKAN PENDUDUK US TERMASUKLAH RAKYAT MALAYSIA!! INI HARUS DIHENTIKAN!!" Saya pun bersetuju.


Saya memang kritik rakan US saya ni maklumlah dia seorang tentera US. Tetapi beliau memberitahu saya "Kami tentera US datang ke Iraq dan Afghanistan untuk melindungi keselamatan rakyat US seperti diberitahu, tetapi apabila kami dapat tahu ia adalah penipuan Paul Wolfowitz untuk kepentingan golongan atasan, ia sangat menyedihkan kami, lebih2 lagi rakan kami yang mati tanpa sebab, kami tentera tidak boleh menunjukkan sebarang sikap tidak puas hati yang berbau politik sebab ia adalah undang2 tentera. Selepas kami keluar dari servis tentera iaitu menjadi veteran, majoriti kami akan turut serta dengan kempen ini, kami berharap akan berlaku perubahan, sebab penipuan sebegini bukan sahaja menyebabkan rakyat US merana tetapi seluruh dunia. Bukan setakat itu, penipuan sebegini telah menyebabkan rakyat US dibenci seluruh dunia seperti kamu salah seorangnya, walhal penipuan sebegini dilakukan oleh orang2 berkepentingan di peringkat atasan bukannya kami". Sedih gak penjelasannya selepas teruk kena balun dengan saya.


Kalau korang hendak harga minyak turun, inilah jawapannya, sebab inilah salah satu usaha penekanan terhadap spekulator2 wall street yang menaikkan harga komoditi seperti minyak sesuka hati melalui spekulasi sebanyak 70%!!! Sekarang pergerakan ni sudah bergerak di seluruh Amerika dan sebahagian Eropah. Kita boleh kurangkan pengaruh dan usaha bank2 spekulator di Malaysia dengan menolak Anwar Ibrahim dan Ambiga! Saya yakin apabila seluruh dunia sudah bangkit menentang spekulator2 ni, nilai spekulasi akan diturunkan dan automatik harga minyak akan turun.


Sebab dia mudah, apabila kita menolak Anwar, maknanya kita menolak spekulator2 yang jadi penaung yayasan demokrasi spt NED dan lain2 yang sedang bantu Anwar dan Ambiga! Penentangan terhadap spekulator2 memerlukan usaha secara global, maklumlah mereka menguasai harga komoditi2 penting didunia. Mari kita SAY NO TO ANWAR AND AMBIGA!!
Kenapa Rakyat Malaysia harus menyokong gerakan antarabangsa ini : 

1. Mereka menentang pengeboman Iran dan meminta hak rakyat Palestin. 

2. Mereka menekan spekulator2 Wallstreet yang spekulasikan harga minyak terlalu tinggi kepada penduduk US dan dunia. Jika mereka berjaya menekan spekulator2 ni untuk menurunkan harga spekulasi dengan sokongan seluruh dunia termasuklah kita, kita akan dapat rasa harga minyak turun, kos kehidupan lebih murah untuk seluruh isi keluarga. Mereka perlukan sokongan kita! OCCUPY WALLSTREET!! Mari revolusi menentang spekulator! Stop War in Iran! Stop Illegal Speculator!! Say NO to Anwar! Ayuh sebarkan!! 

1 comment:

  1. anda boleh sila pertukaran pautan, sila? Saya akan melakukan perkara yang sama,
    laman saya http://alisharesidence.blogspot.com/
    berharap anda jangan keberatan

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share this